Solabcool

Solabcool te Duiven produceert adsorptiekoelunits voor individuele woningen en kantoren. De koelunits worden aangedreven door warmte uit een warmtenet, zonnecollectoren, wkk of restwarmte uit de industrie.

 

Solabcool ontwikkelde in eigen beheer de Solabchiller met een koelvermogren van 2 of 4 kW en de SolabCascade die door serieschakeling grotere koelvermogens kan leveren.

De SolabChiller is een uniek en baanbrekend sorptiesysteem omdat het door zijn prijs, compactheid en vermogen geschikt is voor woningen.  De SolabChiller wordt buiten geplaatst. Doordat water als koelvloeistof wordt gebruikt, is het systeem aan de sluiten op de vloerverwarming of actieve radiatoren; een radiator met een ventilator. Bestaande cv radiatoren kunnen eenvoudig aangepast worden. Elke ruimte krijgt zo een aangename temperatuur. De SolabCool technologie maakt gebruik van warmte om koeling te bieden. Het thermisch rendement van de SolabChiller (COPth) is 0,6. Dit betekent dat 1 kWh warmte, 0,6 kWh koeling produceert. Naast warmte is een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig om de SolabChiller te laten draaien. 

Contact

Website: http://www.solabcool.com
Telefoon: +31263120289