Nieuwe deelnemers

Deze zomer hebben vijf organisaties zich aangemeld als deelnemer aan Stichting Warmtenetwerk.

Alliander: warmtetransport Waalspong

Netwerkbedrijf Alliander brengt via haar leidingen en kabels elektriciteit en aardgas naar 3,3 miljoen afnemers. Met de participatie in Warmtenet Nijmegen is Alliander voor het eerst actief betrokken bij warmtenetten. Het bedrijf verzorgt het warmtetransport van afvalenergiebedrijf AVR naar de wijk Waalsprong.Dochterbedrijf Liandon heeft meerjarige ervaring met het ontwerp van warmtenetten. De afdeling Duurzame Gebiedsontwikkeling van Alliander werkt aan verschillende warmteprojecten.

www.alliander.com

 

Fortes Import District Energy Systems

Fortes Import uit Houten vertegenwoordigt meerdere fabrikanten van apparatuur voor warmtenetten: zonnecollectoren met vacuümbuizen van Kingspan, warmwatersystemen en boilers van Aquaheat, warmtemeters van Hydrometer, afsluiters en appendages van Cimberio en Sanha en regelapparatuur van Salus en Sarel.

www.fortes-import.nl

 

Gemeente Maastricht: stadskantoor op warmte- en koudenet

De hoofdstad van de Nederlandse provincie Zuid-Limburg heeft een innovatief warmte- en koudenet. Restwarmte van papierfabriek Sappi verwarmt woningen, winkels en het stadskantoor in Mosae Forum en zorgt ook voor koeling via absorptiekoelmachines. Via een aardgasexpansiemachine wekken de Maastrichters elektriciteit met de warmte op. Recent is in het Interreg-project Eco2Profit de haalbaarheid van een warmtenet op bedrijventerrein Beatrixhaven onderzocht.

www.maastricht.nl

 

Klinger Sogefiltres: afsluiters en afdichtingen

Het in Brussel gevestigde Klinger Sogefiltres richt zich met name op de Belgische en Luxemburgse markt voor afsluiters en appendages voor stoom en water en afdichtingen voor vloeistoffen. Het bedrijf is onderdeel van de internationale industriepijpleidingspecialist Klinger-groep die al sinds 1886 als familiebedrijf bestaat en wereldwijd 35 vestigingen heeft.

www.klinger-sogefiltres.be

 

FW-Fernwärme-Technik: leidingen onder Maas en Waal

De Duitse onderneming FW-Fernwärme-Technik maakt warmtetransportleidingen met binnen- en buitenmantel van staal en met vacuüm als isolatie tussen de binnen en buitenleiding. Recent leverde het bedrijf leidingen voor De Nieuwe Warmteweg, de Leiding over Noord en de Waalsprong.

http://www.fw-gmbh.de

 

Steun duurzame warmte

Bent u ook betrokken bij warmte- en koudenetten en/of wilt u een bijdrage leveren aan een effectieve infrastructuur voor warmte en koude? Neem dan deel aan Warmtenetwerk. Naast een vermelding op de website en in het magazine, kunnen deelnemers kosteloos naar onze congressen en met korting op studiereis. Ook kunnen ze actief meepraten over warmtebeleid en is er een actief verenigingsnetwerk met innovators, financiers, warmteproducenten, aannemers en beleidsmedewerkers.