Reorganisatie Energiedirecties EZ

structuur ez energie 2015

Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken gaat voor de sector energie naar een nieuwe organisatie. De nieuwe structuur is het antwoord op de uitdagingen van het Energieakkoord, de daling van de aardgaswinning en de EU-plannen voor een Energie-Unie. 

Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken gaat voor de sector energie naar een nieuwe organisatie. De nieuwe structuur is het antwoord op de uitdagingen van het Energieakkoord, de daling van de aardgaswinning en de EU-plannen voor een Energie-Unie. De missie is een klimaatneutrale energievoorziening in 2050 die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. De nieuwe directie Energie-uitdagingen 2020 wordt verantwoordelijk voor het Energieakkoord. Binnen deze directie valt het Programma Warmte. Een nieuwe warmtewet is een van de acties binnen dit programma.

De twee andere directies zijn Energiemarkt en Innovatie en Energie en Omgeving.

Jaco Stremler is projectleider van de organisatieverandering. Voor het Programma Warmte is Tjalling de Vries benoemd en Mark Driessen wordt de verantwoordelijke voor de nieuwe warmtewet