Aanleg 1e fase Groene Net start na zomer

ligne sittard

Op 27 juli ondertekenden wethouder Ruud Guyt van Sittard-Geleen en Erik Stronk, directeur van warmtebedrijf EnNatuurlijk het investeringsbesluit voor de aanleg van de eerste fase van het Groene Net Limburg. Na de zomer legt EnNatuurlijk een warmtenet aan naar 145 woningen en 9 zakelijke klanten.

Het nieuwe cultuur- en onderwijscentrum Ligne in Sittard wordt een van de eerste afnemers van het Groene Net. In het gebouw is al een speciale absorptiekoelmachine voor stadswarmte geplaatst die ’s zomers warmte uit het Groene Net gaat omzetten in koude. De groene warmte wordt geleverd door de Biomassa Energiecentrale Sittard die al meerdere jaren duurzame warmte levert aan de wijk Hoogveld.

Na de zomer gaat men verder met de ontwikkeling van het Groene Net. De partners in Het Groene Net hebben de ambitie om een warmtenetwerk te realiseren dat warmte levert aan ruim 5.000 huishoudens en tientallen bedrijven in de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein. Deze warmte wordt geleverd op basis van duurzame bronnen, bijvoorbeeld hernieuwbare warmte van de Biomassa Energiecentrale Sittard (BES) en industriële restwarmte van het Chemelotterrein. Bij de voorbereidingen van Het Groene Net waren Provincie Limburg, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, de Europese Investeringsbank (EIB) en het adviesbureau Driven by Values betrokken.