Nieuwe concepten voor bodemenergie

1334519443cruiseterminal amsterdam 2

De vereniging voor bodemenergie NVOE en Warmtenetwerk organiseren op 10 mei samen een middag over innovatie bij opslag van warmte en koude in de bodem (WKO). Aan bod komen onder meer praktijkvoorbeelden over door stadswarmte aangedreven warmtepompen, combinatie met waterzuivering en opslag op hoge diepte en temperatuur.

De volgende vernieuwende concepten komen aan bod:

 • WKO combineren met riothermie
 • Warmtepomp aangedreven door stadswarmte
  In het nieuwe stadskantoor van het Deense Viborg wordt voor het eerst WKO gecombineerd met stadswarmte die een adsorptiewarmteomp aandrijft.
 • Combinatie WKO met decentrale waterzuivering
  Deze lezing over combinatie van WKO met decentrale waterzuivering gaat in op het praktijkvoorbeeld van de wijk Noorderhoek in Sneek.
 • Integrale aanpak bodemenergie
 • Opslag op hogere temperatuur op 300 m
  De presentatie is gebaseerd op het praktijkvoorbeeld bij het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen.

 

Locatie

De themabijeenkomst wordt gehouden aan de Passenger Terminal Amsterdam waar een WKO is gecombineerd met vrije koeling door IJwater. De terminal is goed te bereiken per auto, tram, trein en natuurlijk boot. Kijk hier voor een routebeschrijving.

 

Gratis voor leden

Voor de leden van NVOE en de deelnemers van Warmtenetwerk is deelname aan deze themabijeenkomst gratis; in verband met de organisatie is inschrijven vereist. Niet-leden betalen 165 euro excl BTW.

Schrijf u hier in