Extra nieuws juni 2012

1339834029klein oranje

Deens parlement neemt nieuw energieprogramma aan voor 35 procent duurzame energie in 2020, win 5.000 Euro met uw warmteproject en oranje wint wel in Amsterdam-Noord.

Denemarken gaat voor duurzaam

Het Deense parlement heeft een energieprogramma aangenomen dat streeft naar een aandeel van 35 procent duurzame energie in 2020. Ter vergelijking: Nederland zit nu op 4 procent en heeft in Brussel voor 2020 14 procent beloofd. De Deense ambitie vergt stevige maatregelen, zoals een verbod op de plaatsing van gas- en olieketels vanaf 2013.

Was de overwinning bij het Europees kampioenschap voetbal op Nederland nog twijfelachtig, bij duurzame energie staat Nederland kansloos achter. Lees ook de column op EnergieExpert.

 

Innovaties op warmtegebied?

Doe mee aan de Warmtenetwerk Award 2012 en win 5.000 Euro!

Stichting Warmtenetwerk bevordert innovatie op het gebied van warmte- en koudenetten. Voor dit jaar is een prijs van 5.000 euro beschikbaar gesteld voor de winnende inzending bij de Warmtenetwerk Innovation Award 2012.

Daarnaast is er ook een prijs van 5.000 Euro voor exploitanten van bestaande warmtenetten en warmteproducenten. In de Warmtenetwerk Best Practice Award 2012 zijn het gerealiseerde aandeel duurzame energie en de reductie van CO2 de belangrijkste punten voor de jury.

Kijk op www.warmtenetwerkaward.net en schrijf uw project in!

 

Oranje scoort in Amsterdam-Noord

De leiding is gelegd vanaf een 6m hoge haspel. Op 13 juni is aan de IJdoornstraat in Amsterdam-Noord een bijzondere klus uitgevoerd. Terwijl de auto's ongehinderd over deze brede weg reden, boorde A. Hak Infra er een warmteleiding onder. De leiding was van een enorme haspel met een hoogte van 6m af te leggen, ondanks de grote diameter van 150 mm inwendig. Dat komt doordat hij erg flexibel is. De binnenleiding is van roestvaststaal in spiraalvorm.

De flexibele leiding is aangelegd door A. Hak Infra in opdracht van NUON Warmte. De boormachine is ontwikkeld door Vermeer. Weijers Waalwijk leverde de bijzondere leiding. Overigens was de primeur voor dit type niet voor Amsterdam. Iets eerder werd voor Essent in het centrum van Eindhoven eenzelfde leiding geboord.