Nederlands nieuws

 • Deense warmtevoorziening / het systeem in Kopenhagen

  Hoe werkt de Deense warmtevoorziening in Kopenhagen? Warmtenetwerk deelnemer Helma Kip van Ennatuurlijk legt het uit! 

 • Nee zeggen tegen blogs, maar JA tegen de energietransitie

  Anne Marie van Osch (Gemeente Almere) over haar te ontwikkelen kerncompetenties, maar vooral over de rol van de overheid bij de energietransitie. "Als je weet dat bedrijven hun investeringen voor deze duurzame keuze niet kunnen financieren, dan zorg je dat je als overheid hiervoor garant staat. Kortom: het is net opvoeden. Je zorgt dat je kinderen de goede impulsen krijgen om het juiste gedrag te vertonen."  In deze blog haar verslag en conclusies na 2,5 dag studiereis in Denemarken, de wereldleider warmtenetten. 

 • Dag 1 studiereis: perspectief vanuit gemeente Almere

  "De hele ochtend denk ik maar 1 ding: waarom hebben we onze voorziening voor het algemeen nut op deze manier tot een marktproduct gemaakt dat moet concurreren met een eindige erfenis van onze grootouders? Wie heeft ooit gedacht dat dit slim was?"

 • Nederland neemt voorbeeld aan wereldleider warmtenetten voor het versnellen van de energietransitie

  PERSBERICHT | Op 3 oktober j.l. vertrok Stichting Warmtenetwerk met circa 50 organisaties uit de Nederlandse warmtesector op een driedaagse studiereis naar Denemarken, wereldleider op het gebied van duurzame warmtenetten. Warmtebedrijven, producenten, universiteiten, brancheorganisaties en ook het Ministerie van Energie, Nutsvoorzieningen en Klimaat, deelden het Deense recept voor succes. De dialoog werd gevoerd over hoe de Nederlandse warmtesector de energietransitie op eigen bodem kan versnellen.  

 • Samenvatting Workshop Aquathermie 26 september

  Op 26 september 2018 organiseerde Warmtenetwerk een eerste bijeenkomst nieuwe stijl: workshops voor én door deelnemers. De workshop had als onderwerp: knelpunten in de regelgeving rondom de toepassing van aquathermie als warmtebron voor warmtenetten. Hierbij ontvangt u de samenvatting en PP presentatie. 

 • Stichting Warmtenetwerk zoekt freelance journalisten en redacteurs

  We zijn op zoek naar freelance journalisten en redacteurs die ons team kunnen versterken. Uiteraard zal de journalist inhoudelijke kennis moeten hebben over de warmtesector en de energietransitie, maar is het ook van belang dat hij of zij ervaring heeft met het nieuwswaardig neerzetten van gerelateerde onderwerpen.

Meer nieuws

Agenda Nederland

Geen komende agendapunten

Meer komende evenementen