Evenementen

Hier vindt u de agenda met workshops georganiseerd door Stichting Warmtenetwerk. Ook oudere evenementen kunt u hier bekijken, aangevuld met downloadbare presentaties waar mogelijk.

Reliable and afordable carbon free heating

Mövenpick Meeting Centre 2 in Passenger Terminal A, Amsterdam,

Van 8 tot 10 maart bezoekt een delegatie van de Danish Board of District Heating (DBDH) Nederland. Op de middag van 9 maart organiseren DBDH en Warmtenetwerk samen een seminar over de overschakeling van aardgas- naar warmtenetten. Het thema is reliable and affordable carbon free heat.

Bijpraten over de Warmtetafel

Eneco World, Rotterdam,

In de Energieagenda heeft Minister Kamp nu definitief de weg in geslagen naar een aardgasloze gebouwde omgeving. Dit is een omvangrijke operatie. Daarbij komen vragen op: wat zijn de alternatieven, hoe maak je een keuze, wie gaat daarover etc.  Deze en andere onderwerpen worden besproken aan de Warmtetafel waar naast de Ministers Blok en Kamp en Staatsecretaris Dijkhuis ook stakeholders vanuit provincies, gemeenten, industrie, woningcorporaties,  energiesector, huurders etc deelnemen. Warmtenetwerk organiseert een ochtend om u bij te praten over de ontwikkelingen.

Het Groene Net

Sittard,

Momenteel werkt Ennatuurlijk aan de aanleg van de eerste fase van Het groene Net in Sittard-Noord met als grootste afnemer het nieuwe cultuur- en onderwijscentrum Ligne. In Ligne wordt de groene warmte ook gebruikt voor koudeproductie met een absorptiekoelmachine die specifiek ontworpen is voor aansluiting op een warmtenet.De warmtebron voor Het Groene Net is de Biomassa Energiecentrale Sittard die al jaren warmte levert aan de wijk Hoogveld. Restwarmte van het chemiepark Chemelot komt bij de verdere uitbreiding van Het Groene Net.

Studiereis Hamburg

hotel Atlantic Kempinski, Hamburg, Duitsland

Bedrijfsbezoeken aan Vattenfall, HafenCity en Hansewerk Natur en rondleidingen HafenCity en Energiebunker.

Heat meets Power

DNV GL, Arnhem,

Middag over de koppeling tussen warmte en elektriciteit met o.a. ervaringen met Power-to-Heat in Esbjerg.

Jaarbijeenkomst warmtenetwerk 2016

Muntgebouw, Utrecht,

Op de jaarbijeenkomst geeft het stuur van Warmtenetwerk een overzicht van 2015 en de plannen voor 2016. Daarnaast worden verschillende thema's gepresenteerd. 

Excursie Noorderwarmte en AEB

AEB Amsterdam, Amsterdam,

Vanaf voorjaar 2015 wordt er gewerkt aan een warmtetransportleiding van de afvalenergiecentrale van AEB naar Amsterdam-Noord. Voor dit project Noorderwarmte worden leidingen onder het IJ gelegd met een horizontaal gestuurde boring. Warmtenetwerk en de partners in Noorderwarmte organiseren een middag met naar keus een excursie naar de bouwplaats of een bezichtiging van de centrale.

Congres 2015 Warmtenetwerk Vlaanderen

Cultureel Centrum De Spil, Roeselare, België

Congres van Warmtenetwerk over de ontwikkeling in Vlaanderen met parallelsessies over Vlaamse regelgeving, duurzame warmte, juridische aspecten en projecten en een gezamenlijke sessie over innovatie. Er zijn ook excursies naar de onderstations De Spil en Zilverberg van het warmtenet in Roeselare.

Studiereis: innovatie in Zweden

Stockholm en Uppsala, , Zweden

De studiereis van Warmtenetwerk dit jaar naar de Zweedse metropool Stockholm en het universiteitsstadje Uppsala staat in het teken van innovatieve koude en warmte. Beide zijn voor 90 procent van hun warmte afhankelijk van warmtenetten en hebben daarnaast imposante koudenetten.

4de generatie: de toekomst van warmtenetten

Eneco World, Rotterdam

De 4de generatie warmtenetten is een term die afkomstig is van de Zweedse professor Sven Werner. Hij ziet een ontwikkeling van netten op hoge temperatuur met een enkele warmtebron naar netten op lage temperatuur met meerdere warmtebronnen. Deze 4de generatie is geschikt voor moderne woonwijken met zwaar geïsoleerde huizen. De ontwikkelingen bij warmtenetten vereisen geavanceerde ontwerpen met relatief kleine leidingen maar ook duurzame bronnen en op de klant gerichte acties.