Agenda

Hier vindt u de komende activiteiten rond warmte- en koude. Voor het archief met presentaties van workshops georganiseerd door Warmtenetwerk, kunt u kijken onder Evenementen.

Lokale biomassa in warmtenetten

cultuurcentrum De Borre, Bierbeek,

Om warmtenetten te verduurzamen is bio-energie een logische optie, op voorwaarde dat het om duurzame grondstoffen gaat. Het lokale potentieel van biomassa kan een interessant aanbod opleveren. Daarover gaat deze infonamiddag van Warmtenetwerk Vlaanderen, het Bio-energieplatform van ODE en de Provincie Vlaams-Brabant. Niet toevallig in Bierbeek, want daar draait een klein warmtenet op een biomassaketel met lokale houtschilfers.

Deze infosessie is bedoeld voor gemeenten en professionelen uit de sector.

Innovatiemiddag warmte

Nuon-hoofdkantoor, Amsterdam,

Interactieve bijeenkomst van Jong Warmtenetwerk over twee nieuwe producten voor individuele woningen (Triple Solar en lucht-water warmtepomp van LG) en over waterstof als brandstof voor de Magnumcentrale in de Eemshaven. Deelname is gratis.

 

Groene warmte uit houtpellets

Passant Plaza, Moerdijk,

U wordt in één middag bijgepraat over de kansen en ontwikkelingen voor de toepassing van houtpellets voor grootschalige warmteproductie. Verschillende experts waaronder van warmtebedrijf Ennatuurlijk delen hun visie en praktijkervaringen en er is de mogelijkheid om de houtpelletfabriek in Moerdijk van de Labee Groep  bezichtigen.

DHC+ Summer Scool

Ljubljana, Slovenië

The 6th edition of the International DHC + Summer School will focus on the future of district energy, paying special attention to key innovative trends such as digitalisation. Lectures will be given by re-known professors and academics in the field and will be divided per topic-day.

Global District Energy Days

Scandic Grand Marina, Helsinki, Finland

The Global District Energy Days brings together professionals, academics and policymakers interested in the DHC sector in a professional and international setting, and is a unique opportunity for enterprises and institutions to promote their activities to a focused audience of District Energy. Organisations can showcase their activities, products, and services at the Global District Energy Days by booking an exhibition stand at the venue.

Studiereis Denemarken

, Kopenhagen

Denemarken is een van de wereldleiders op het gebied van warmtenetten en hernieuwbare energie. Wat zijn de succesfactoren? Een programma van de reis wordt gemaakt op basis van de resultaten van een enquête. 

 

Nationaal warmtecongres 2018

,

Gemeente Nijmegen en provincie Gelderland zijn in 2018 de officiële gastheren van het Nationaal Warmtecongres. Warmtenetwerk is een van de partners van dit jaarlijkse evenement.