Agenda

Hier vindt u de komende activiteiten rond warmte- en koude. Voor het archief met presentaties van workshops georganiseerd door Warmtenetwerk, kunt u kijken onder Evenementen.

Kansen in SDE+ en bezichtiging biowarmtecentrale

,

Seminar in Zwolle over najaarsronde in de SDE+ met sprekers van RVO NL, ECN en Energymatters. Bezichtiging nieuwe warmtecentrale van BeGreen voor Landstede College, Sportcentrum en zwembad Vrolijkheid.

Voorlichtingingsbijeenkomst subsidie Urban Energy

,

Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles voor de gebouwde omgeving? Dan is de subsidie Urban Energy mogelijk interessant voor u. 

Masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

RVO NL, Utrecht,

De Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving vergelijkt verschillende warmte- en koudevoorzieningsopties met elkaar. Dit kan zowel op gebiedsniveau als op gebouwniveau. Tijdens de Masterclass presenteren we versie 4.0.U kunt nu ook rekenen met de BENG-eisen. die gaan gelden in 2021.

Van het gas af’, hoe verwarmen we de gebouwde omge

,

Een interactief programma over individuele en collectieve opties voor hernieuwbare warmte. 

Zonnewarmte en warmtenetten: kansen in Nederland

NUON, Amsterdam,

In Denemarken hebben al veel warmtenetten velden met zonnecollectoren. De SDE+ maakt dit ook voor Nederland haalbaar. De Deense Expert Jan Erik Nielsen geeft op deze workshop een overzicht en verder worden de ervaringen met het zoneiland in Almere besproken. Er is beperkt plaats; meld u snel aan bij ons secretariaat: cpost@fbbv.nl.

Aanbieding Nationaal Warmte Trendrapport

Landgoed De Horst, Driebergen,

Op 19 april 15-17 uur wordt in landgoed De Horst in Driebergen het Nationaal Warme Trendrapport 2017 aan Ed Nijpels aangeboden. Dit rapport is een initiatief van Eneco, Ennatuurlijk, Eteck, HVC, NUON en Stadsverwarming Purmerend. Het rapport bevat onder andere een enquêteonderzoek onder onze deelnemers, branchecijfers en inhoudelijke bijdragen van experts over ontwikkelingen in de warmtetransitie. Wilt u de presentatie bijwonen? Stuur dan een email naar: warmtetrendrapport@good.nl

38th Euroheat & Power Congress

SECC Glasgow, Glasgow, Schotland

Het jaarcongres van de Europese warmteorganisatie Euroheat & Power vindt in 2017 plaats in Glasgow. Bij het congres op 15 en 16 mei is een vakbeurs en er zijn excursies op 17 mei. 

12th IEA Heat Pump Conference

World Trade Centre Rotterdam, Rotterdam,

De driejaarlijkse conferentie over warmtepompen van het International Energy Agency (IEA) wordt in 2017 gehouden in Rotterdam. Meerdere Nederlandse en Vlaamse organisaties leveren sprekers voor deze conferentie. Gelijktijdig met de conferentie is er een tentoonstelling over warmtepompen.

Ontwerp van open en duurzame warmtenetten

,

In open warmte netwerken is er sprake van meerdere warmteproducenten op één netwerk. Dit stelt specifieke eisen aan ontwerp en operationele regelingen. In deze cursus worden alle aspecten behandeld om een duurzaam warmtenetwerk te ontwerpen en te beheren.